logo-viber.jpg

 

Deset godina zajednički se nazdravlja  i gradi tradicija I brend rakije kao tradicionalnog pića našeg regiona. S toga, na 10. Internacionalnom festivalu žestokog pića i rakija „Spirit Fest Sarajevo“ učestvovalo je 65 izlagača I ocjenjivalo se 160 uzoraka rakija, likera I gin-ova.

Maraska, čiji smo ponosni distributeri, predstavila se sa svojim jakim alkoholnim pićima ito Vlahovac, Plavi Pelinkovac, Zeleni Pelinkovac, Orahovac, Maraschino, Amarena, Williams, Šljivovica I Medica. 

Maraska Orahovac je apsolutni pobjednik I dobio je Zlatnu Plaketu u kategoriji likera. 

Sa 28% alkohola, jedini je orahovac na tržištu koji se pravi od macerata zelenog oraha, baš onako kako se u domaćinstvima pripremao stoljećima. U narodu je izrazito popularan kao lijek za tegobe probavnog trkta. Služi se čist, na ledu, kao aperitiv ili didžestiv. Posebne kombinacije okusa otkriva u kombinaciji s mlijekom i kafom, i osvoji većinu kušača već nakon prvog gutljaja. 

Osim sjajnog Orahovca, Maraska je dobila slijedeće nagrade : zlatnu medalju za Medicu, Williams, Zeleni I Plavi Pelinkovac, Amarenu I Maraschino, dok su srebrnu I bronzanu medalju osvojili Vlahovac Šljivovica.  

Želimo da se zahvalimo na povjerenju i čestitamo organizatorima na vrhunskoj organizaciji festivala. 

BOREAS d.o.o.

Polje bb, 71260 Kreševo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)30 800 700 boreas@stanic-boreas.com

BOREAS © 2023 Copyright | Design and development STANIĆ media &

Imaš najmanje 18 godina? Prodaja alkohola i duhana maloljetnim osobama je zabranjena. S klikom na DA potvrđuješ, da imaš najmanje 18 godina.
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.