logo-viber.jpg

 

iqos-logo2023.png

Bezdimne alternative – istinska revolucija u duhanskoj industriji

Jedan od najvećih proizvođača duhanskih prerađevina na svijetu – Philip Morris, svoju viziju poslovanja aktivno mijenja u pravcu svijeta bez duhanskog dima, a pokretačka snaga te transformacije je uređaj IQOS.

IQOS nije duhanska prerađevina, već revolucionarna tehnologija na čijem razvoju radi više od 930 naučnika, inženjera i tehničara svetske klase već 15 godina. Od 2008. godine kompanija je uložila više od 9 milijardi dolara u razvoj, naučnu potvrdu i komercijalizaciju inovativnih proizvoda bez dima za punoletne osobe koje bi inače nastavile da puše, sve s ciljem potpunog okončanja prodaje cigareta.

HeatControl™ tehnologija na kojoj je IQOS zasnovan je tehnologija zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, što predstavlja ključnu razliku u odnosu na klasične cigarete.

„Eliminacijom“ sagorijevanja i duhanskog dima, IQOS eliminiše i veliki broj štetnih materija koje se nalaze u dimu cigarete. Iako nije bez rizika, obzirom da oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost, IQOS predstavlja bolji izbor za odrasle pušače od nastavka pušenja cigareta.

Dodatni razlog zbog kojeg se sve više odraslih pušača opredjeljuje za ovaj uređaj je i to što njegovom upotrebom nema stvaranja pepela, neprijatnih mirisa duvanskog dima i pasivnog pušenja. Jedini je i iz kategorije bezdimnih proizvoda koji je аmerička Agencija za hranu i lijekove (FDA) klasificirala kao „proizvod modificiranog rizika“ uz obrazloženje da je informiranje potrošača o smanjenoj izloženosti štetnim materijama prilikom korištenja ovog uređaja u skladu sa promocijom javnog zdravlja.

IQOS je prisutan na 71 tržištu širom svijeta među kojima je i tržište Bosne i Hercegovine za koje je kompanija Boreas ekskluzivni distributer. Na prodajnim mjestima širom bh potrošačima su na raspolaganju IQOS savjetnici, koji su tu da pomognu, pruže podršku i savjet, kao i da omoguće ostvarivanje zakonskih prava potrošača, ali i da saslušaju njihove reakcije. Također, svim punoljetnim zainteresiranim osobama i registriranim korisnicima omogućeno je besplatno pozivanje korisničkog servisa na broj 0800 2 12 12 i posjeta sajtu https://ba.iqos.com/bs.
_A2A1969.jpg

IMG_4760.jpg

  

BOREAS d.o.o.

Polje bb, 71260 Kreševo, Bosna i Hercegovina

+387 (0)30 800 700 boreas@stanic-boreas.com

BOREAS © 2023 Copyright | Design and development STANIĆ media &

Imaš najmanje 18 godina? Prodaja alkohola i duhana maloljetnim osobama je zabranjena. S klikom na DA potvrđuješ, da imaš najmanje 18 godina.
Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.