EDUKACIJA ZA UPOSLENE U PRODAJI 2016

Uposlenici su jedan od veoma bitnih resursa kompanije, jer čovjek je jedini živi element svake organizacije. Njihov razvoj i edukacija, kao i zadovoljstvo uposlenika, predstavljaju jedan od imperativa Stanić Grupacije.

Boreas d.o.o. je za svoje komercijaliste i supervizore On trade i Off trade kanala organizirao seminar na Vlašiću od 11.11. do 13.11.2016.

Okupljanje kolegica i kolega iz cijele Bosne i Hercegovine u petak uvečer u restoranu Eko Fis Vlašić obećavalo je ugodnu atmosferu i druženje. Edukativni dio je počeo u subotu 12.11. i organizirana su 2 seminara.

Seminar Osnove prodaje u Off trade kanalu je vodio Josip Vrhovac, Nacionalni Manager Retail i Igor Martinović Sales Director, a seminar Osnove prodaje u On trade kanalu su održali Nermin Pivić, National Manager HoReCa i Alen Pecirep, Izvršni direktor Marketinga.

Svi smo se mogli podsjetiti stvari koje smo zaboravili, ali i naučiti neke nove. U centru pažnje je naravno bila uloga komercijaliste, koji je ključna osoba na terenu i u komunikaciji sa kupcima.

„Ovo nam je prije svega bila prilika da okupimo svu našu prodajnu snagu na jednom mjestom, kao i da se upoznaju nove kolege sa kolegama sa drugih regija. S obzirom na širinu asortimana koju imamo, i svaki brand zahtjeva posebnu pažnju jer je usmjeren ka različitim potrošačima, nekada zaboravimo one osnove stvari koje čine prodaju. Ovaj seminar je bio samo početak edukacijskog programa koji ćemo nastaviti u 2017.“ izjavio je Josip Vrhovac, Nacionalni Manager Retail.

Nermin Pivić, Nacionalni Manager HoReca je također iskazao svoje zadovoljstvo: „Na terenu se uvijek susrećemo sa specifičnim situacija, situacije koje zahtijevaju posebnu pažnju i pristup i ovo okupljanje je bila i prilika da svi razmijenimo iskustva i probleme koje imamo na terenu. U HoReca kanalu prodaje jako je bitno imati kontinuitet isporuke robe i kao i vizualnost i prisutnost u objektu, jer istraživanja su pokazala da vidljivost brand u većini slučajeva utiču i na odabir prvog pića u objektu.“

Svi učesnici seminara su dobili i priznanja za uspješno sudjelovanje na seminaru „Osnove prodaje u On / OFF trade kanalu prodaju“.