Distribucija

Boreas je vodeći distributer svjetski poznatih proizvoda i brandova iz područja pića i duhana.

Za uspješno poslovanje izgradili smo široku, stabilnu i nadasve efikasnu distributivnu mrežu, koja osigurava da naši visokovrijedni proizvodi uvijek budu dostupni našem krajnjem kupcu. Podrška prema svim učesnicima, sudionicima u prodaji je visokoprofesionalna i stalno usmjerena na porast vrijednosti naše ukupne ponude i proizvoda u konačnici.

Investicije su permanentne, i to u infrastrukturu i logistiku (skladišta, oprema, transportna i komercijalna vozila), u napredna sw rješenja kao podršku poslovnom odlučivanju.

Naravno, to uključuje i informatizaciju svih terenskih aktivnosti ili tzv. mobilno poslovanje (routing, merchandising, ordering & selling).

Iznad svega smo ponosni na naše educirane i motivirane komercijaliste koji uvijek, uz prodaju, znaju postići i zadovoljstvo kupaca, što je i jamstvo našeg budućeg uspješnog razvoja.

Distribucijska mreža: BiH

Izuzetno razgranata distribucijska mreža jedan je o temelja uspješnog poslovanja trgovačkih firmi. Stoga je Boreas od samog svog osnutka stavljao poseban naglasak na sustavnu izgradnju distribucijske mreže.

Kao rezultat tog promišljanja, Boreas se danas može podičiti distribucijskom mrežom koja je praktično bez premca na domicilnom tržištu.

Zahvaljujući tome, Boreas je u stanju plasirati proizvod u svako, pa i najmanje mjesto na tržištu, a kroz razgranatu mrežu vlastitih distribucijskih centara i veleprodaja, te partnera poddistributera, ali i direktnom opskrbom više od 20.000 prodajnih mjesta.

Boreas distribuira robu svojih partnera u:

  • ugostiteljske objekte segmentirane po kategorijama: hoteli, restorani, cafe barovi, noćni klubovi, diskoteke, fast foodovi i pečenjarnice
  • trgovinske radnje: hipermarkete (veće od 1000 m²), supermarkete (300-1000 m²), srednje i male trgovine, diskonte, STR, kioske, benzinske crpke, itd.

Za opskrbu tolikog broja prodajnih objekata, Boreas je oformio i impozantan vozni park kojeg u ovom trenutku čini:

  • 111 caddy-ja
  • 36 kamiona
  • 21 kombi
  • 54 drugih vozila…

Distribucijska mreža oslanja se prije svega na osam regionalnih distributivnih centara – Kreševo, Mostar, Sarajevo, Posušje, Banja Luka, Tuzla, Bijeljina i Bihać, u kojima Boreas posjeduje skladišta, urede i vozni park za dostavu robe, kao i za rad prodajnih predstavnika koji dnevno obilaze tržište i brinu se za narudžbe, isporuke, pozicioniranje i promocije zastupanih brandova.